به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ظهر چهارشنبه در خلال برگزاری مراسم افتتاح تشکل های قرآنی زنجان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه پیش از این اتحادیه تشکل های قرآنی در زنجان افتتاح نشده بود، افزود: زنجان جزو استانهایی است که از لحاظ برنامه های قرآنی جایگاه خوبی دارد و نماد و شهره این استان عزاداری برای امام حسین (ع) است.
وی گفت: مقام معظم رهبری به عنوان بالاترین شخصیت سیاستگذار، استراتژی نظام را تدوین می کنند و بر استقرار فرهنگ بسیار تاکید دارند.
محمدی با بیان اینکه توجه به حوزه فرهنگی توسعه حوزه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را به دنبال دارد، گفت: باید فرهنگ در جامعه به خوبی استقرار پیدا کرده و تقویت شود.
فعالیتهای قرآنی یک راهبرد اساسی و فراگیر است
مدیر عامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) فرهنگ را مثابه هوا تشبیه فرمودند، افزود: اگر هوا ناپاک و آلوده باشد کل جامعه ضرر می بیند و در این میان حوزه فرهنگی یک مقوله بسیار مهم در جامعه است که توسعه همه حوزه ها منوط به حوزه فرهنگی است و باید به حوزه فرهنگی توجه کنیم.
محمدی گفت: مقام معظم رهبری محور فرهنگ و ستون خیمه گاه را در قرآن می دانند و در این راستا توجه جدی به قرآن حوزه فرهنگی دارد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای قرآنی یک راهبرد اساسی و فراگیر است، تاکید کرد: استقرار فرهنگی کشور منوط به قرآن توجه به قرآن است.
حرکتهای خود جوش در حوزه قرآن ساماندهی شود
مدیر عامل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور به حرکت های خود جوش و مردمی در حوزه قرآنی نیز اشاره ای داشت و افزود: این حرکت ها باید ساماندهی شود.
محمدی با تاکید بر اینکه دین ما ترویج فرهنگ و ارزش ها است، افزود: مردم باید در مدار فرهنگ دینی حرکت و برای اعتلای قرآن تلاش کنند.
وی گفت: توجه به فعالیت های قرآنی یک استراتژی برای نظام است و در این میان نظام مجبور است به توسعه فعالیت های قرآنی توجه کند.
فعالیت ۷۰۰ شعبه قرآنی در کشور
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با یادآوری اینکه این اتحادیه در سال ۸۲ تاسیس شده است، گفت: در این سال تنها ۱۴ موسسه ثبت شده قرآنی در کشور وجود داشت که دارالقرآن زنجان یکی از این موسسات بود، این در حالی است که هماکنون بیش از دو هزار موسسه در سطح کشور و در شهرها و روستاهای مختلف فعالیت دارند.
محمدی ادامه داد: این اتحادیه با هدف ارتقای کمی و کیفی موسسات مردم نهاد تاسیس شد و تاکنون دو هزار موسسه قرآنی در سطج کشور ثبت شده و ۷۰۰ شعبه در کشور فعال است.
محمدی افزود: راه اندازری این تعداد موسسه قرآنی یک ظرفیت بسیار عظیم و بی بدیل است و باید درک عظیمی از این ظرفیت عظیم را داشته باشیم.
اختصاص بودجه بسیار ناچیز به اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت گفت: سال گذشته اولین بودجه مستقیم مربوط به موسسات قرآنی و تشکلهای مردم نهاد را گرفتیم ولی متاسفانه این بودجه از دستمزد یک سال یک بازیکن فوتبال بسیار کمتر بود که ضروری است مسئولان به این امر توجه کنند.
محمدی افزود: این میزان اعتبار ناچیز دو میلیارد تومان بین موسسات توزیع شده و برنامه های خوبی بوده که در ذیل این برنامه ها، طرح «رحله»که در تابستان سال جاری برگزار شد و دو هزار و ۵۰۰ نفر در چهار جزء قرآن شرکت کردند.
وی افزود: اجرای طرح «پنجره رو به آسمان» با استقبال خوب مردم همراه بود.
تاکید بر انجام فعالیتهای قرآنی در مناطق محروم کشور
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار مهر پیرامون توسعه فعالیتهای قرآنی در مناطق محروم و روستاها، افزود: باتوجه به اینکه مناطق پر خطر فرهنگی و محروم داریم به تبع برنامه های قرآنی در این مناطق به جد پیگیری می شود و در اولویت کاری است.
محمدی با بیان اینکه تهران منطقه پر خطر فرهنگی بوده و محروم نیست، گفت: در این میان کمیته ای باید تشکیل شود تا ارتباط با مناطق محروم و پر خطر فرهنگی داشته باشیم.
وی از اجرای طرح تربیت معلم در روستاها خبر داد و افزود: در همدان ۵۰۰ روستا را انتخاب و به امر تربیت مربی قرآن پرداخته شد تا فعالیت های قرآنی در روستاها پر رونق شود.
انتخاب ۲۵۰ روستای آذربایجان غربی برای اجرای طرح تربیت معلم قرآن
محمدی افزود: در آذربایجان غربی ۲۵۰ روستا شناسایی شده و یک نفر از خود روستا برای آموزش انتخاب شده که ترویج قرآن را در روستاها بر عهده بگیرند.
محمدی تصریح کرد: توسعه فعالیت های قرآنی در مناطق پر خطر فرهنگی و محروم در دستور کار است و اتحادیه به این روستاها و مناطق محروم نگاه ویژه دارد.
وی افزود: بهترین و موثرترین راه برای کاهش آسیبهای اجتماعی و تحت پوشش قرار دادن مناطق پر خطر فرهنگی و محروم این است که یک نفر را از خود آن منطقه و روستا اتنخاب و برای ترویج قرآن فعالیت کند.
فعالیت اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت در ۲۸ استان کشور
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور افزود: از سال ۹۱ تصمیم گرفته شد در هر استان یک اتحادیه قرآنی شکل بگیرد و در این راستا از ۳۱ استان کشور در ۲۸ استان اتحادیه تشکل های قرآنی افتتاح شده و زنجان هم امروز بیست و نهمین استان است که اتحادیه قرآنی در آن راه اندازی می شود و با برنامه ریزی انجام گرفته دو استان دیگر هم به زودی از این ظرفیت مهم استفاده خواهند کرد.
محمدی به مشکلات فراروی توسعه فعالیتهای قرآنی اشاره کرد و افزود: نبود برنامه جامع آموزشی قرآن عمومی، که هر دستگاهی برنامه ذیل آموزش قرآن فعالیت کند و در این راستا منشور توسعه قرآنی شکل گرفته ولی عملیاتی نشده است.
وی گفت: هفت هزار مربی قرآنی در کشور تا دو سال گذشته بیمه بودند که با توجه به کاهش بودجه این تعداد به چهار هزار بیمه شده رسید و اتحادیه ظرفیت لازم را دارد که ۲۰ هزارمربی قرآن را بیمه کند.
محمدی در خاتمه افزود: تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآن با هدف انسجام دهی به فعالیتهای قرآنی، تاسیس معاونت قرآن در ذیل معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تخصیص بودجههای قرآنی از جمله اقدامات خوبی است که در راستای رشد و توسعه فعالیتهای قرآنی درکشور انجام شده است.
نظر شما